Press "Enter" to skip to content

Když udeří láska

0

Zamilování – ten okamžik, kdy se Vaše srdce rozhodne fungovat trochu jinak. Je to jako kouzlo, které změní Váš pohled na svět a naplňuje Vás nekonečným štěstím. Ale co se vlastně děje v našem těle, když nám srdce řekne, že jsme našli lásku? 

Věda za závojem emocí

Naše tělo a mozek reagují neuvěřitelným způsobem. Endorfiny, oxytocin a adrenalin tvoří komplexní síť, která nám přináší ten nejúžasnější pocit na světě – lásku. Tento biologický tanec nám umožňuje prožívat radost a štěstí, ačkoliv zároveň může znamenat i výzvy a nejistoty. V tomto článku však nebudu zabíhat do detailů a vědecky vše popisovat, to si ponechám na jindy.

Teď možná stačí napsat toto: “Až Vám srdce začne tleskat rytmicky a Vaše mysl se zahalí do oblaků lásky, pamatujte, že to je věda za závojem emocí. Zamilování je nejenom romantickým dobrodružstvím, ale i fascinujícím pohledem dovnitř našeho vlastního těla a jeho schopnosti vytvářet ten nejkrásnější ze všech pocitů – lásku.”

Co se však stane, když se zamiluje robot?

Tuto otázku jsem se rozhodla položit dětem v rámci našich kroužků. Začněme ale popořadě. Nejprve jsme si každý nakreslil svého vlastního robota, pak jsme mu dali jméno, a nakonec ho nechali, aby se zamiloval. Jak to dopadlo? Každý z našich robotů pocítil lásku a každý trochu jinak. Opět jsem dostala ten nejlepší příklad dětské fantazie a obrazotvornosti. To je věc, která mne na mém povolání nikdy nepřestane bavit. A tak i Vy nahlédněte do “kastle”, kterou ovládla láska.

Únor plný lásky přeje

Karolína Zábranská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *