Press "Enter" to skip to content

Mik, Miku, Mikuláš

0

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, jak jsem slavila Mikuláše v loňském roce se svými děvčaty na kroužku Holky roboťačky. A vůbec jsme v tu chvíli neřešily, že máme rozdělanou nějakou práci. 

Mikuláš, čert a anděl, známá trojice, která zejména malé děti navštěvuje každý rok 5. prosince. Přijde mi, že většina dětí má tenhle den spojený s cukrovinkami, mandarinkami a strachem, zda si je ten zlý čert s sebou odnese, nebo ne.

V loňském roce můj kroužek vycházel právě na den, kdy jsme Mikuláše, čerta a anděla potkávali už od rána. Děti již od ranních hodin ve školách, po vyučování v ulicích města a já jsem se rozhodla, že by bylo moc hezké, kdyby tahle trojice zavítala i k nám do Centra robotiky do odpoledních kroužků. Děvčat jsem se zeptala, zda by chtěla být Mikulášem, čertem, či andělem? Popravdě jsem z celé té mé akce čekala větší nadšení než to, kterého se mi dostalo. Asi moje dítě v těle dospěláka tohle vidělo už trochu jinak. Ale holky byly nadšené i tak, to si nemyslete, že ne. Domluvily jsme se tedy, že v ten den se všechny převlékneme do kostýmů. A pozor, dokonce si i pomalujeme obličej. Tedy já ne, v tomhle v mém těle asi zase vítězil více ten dospělák. Myslela jsem, že holčičky budou chtít být všechny jako andělé, ale kdepak, maska čerta vyhrála na plné čáře. V kroužku Holky roboťačky tak nakonec byli celkem čtyři čerti, tři dětští andělé a jeden dospělý. Předem jsem měla připravený košík plný bonbónů, se kterým jsme vyrazily do ostatních kroužků. Lektoři ani jiné děti dopředu nic nevěděli, a proto pro ně bylo trošku nečekané, když jsme s holkami po některých chtěly básničku nebo písničku pro skupinu čertů a andělů. Malé, ale i velké děti nás mile překvapily, říkanky vyšvihly během chvilky a my tak všechny mohli odměnit malou laskominkou.

A jelikož už jsem kroužek měla částečně “narušený” slavením Mikuláše, rozhodla jsem se, že do konce se budeme věnovat tomu, co si přála děvčata již od začátku školního roku, a to virtuální realitě. Ale o ní možná někdy později. 

Stalo se Vám také někdy, že jste celé vyučování věnovali jiné aktivitě než té vzdělávací? Napište mi to do komentářů.

Tereza Beránková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *